Youtube Kanalımıza abone olun
Orjinal içerikler, canlı yayın kayıtları ve daha fazlası için Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Program Süresi: 8 hafta, haftada bir 2 saatlik buluşma
Program Tarihleri:15, 22,29 Kasım, 6,13,20,27 Aralık
05 Kasım 2023‘e kadar KDV dahil
İyi olmak, sağlıklı olmak hepimizin ortak isteği, niyeti, çok da haklıyız bu konuda. Kesinlikle önem de vermeliyiz sağlığımıza ama nasıl dediğini duyar gibiyim.
Aslında her birimiz sene sonunda, hayatımızla ilgili yeni kararlar almaya ve yeni deneyimlere açılmaya daha meraklı oluyoruz. Diyorum ki; 2024’e hayatına katabileceğin yeni sağlıklı, ayurvedik uygulamaları alarak, mutfak eczaneni keşfederek, menülerine yeni ve sağlıklı tarifler katarak girmek kulağına nasıl gelir?
Son yıllarda dünya gündeminde Ayurveda bireylerin iyi olma, sağlığını koruma ve sağlıklı yaş alma alanlarında sunduğu kişiye özel, basit, ekonomik uygulamalar ve mutfak eczanesi ile her geçen gün adından daha çok bahsettirmeye başladı.
Beş bini aşkın bir geçmişe sahip kadim “Yaşam Bilimi” Ayurveda nedir? Temelleri nelerdir? Ayurveda’yı günlük yaşama nasıl indirgeyebilir ve bedenlerimizde sağlıklı, kaliteli bir yaşam için ne yapabiliriz diyenlere 8 haftalık “Ayurveda Yaşam Öğretisi ve Ayurvedik Beslenme” programı hazırladım. Her hafta Çarşamba akşamı buluşacağız ve Ayurveda’ya keyifli bir deneyimsel geçiş yapacağız.
Programın 4.cü ve 8.ci haftalarında Ayurvedik Doktor ile keşif seansları yapacağız.
Sağlık mutfakta başlıyor; ağız ve anüs tüpü içinde de evriliyor. Bu evrime katlı sunan mutfaklarımızı nasıl düzenleyeceğimizi de 6. haftada sevgili Seçkin Aydın Kınacı @fonksiyonelbeslenme
ile ele alacağız ve Sağlıklı Mutfak Yapılandırması başlığını çalışacağız. Ayurveda, memleketi Hindistan olan, yeryüzünün en eski, kadim holistik tıp sistemidir.
Ayurveda, kelime manası “yaşam bilimi” anlamına gelen Sankritçe bir sözcüktür. Etimolejik olarak iki kelimenin birleşimi ile ortaya çıkmıştır. Ayuşh “yaşam”, veda “bilme, bilim” anlamına gelir. Ayurveda “Yaşam Bilimi”dir.
Tüm hastalıkların esas nedenleri olarak; cehalet ve yanlış ya da çarpıtılmış bilgileri görür. Tüm hastalıkların temelinde hayat fonksiyonlarımız hakkında bilgisizliğimizin yattığını savunur. Ayurveda ile ilerlediğimizde, uyum içinde bir yaşamda tüm fonksiyonlarımız bize geri döner ve sağlıkla işlevlerini yerini getirir.
Ayurveda yaşam ve uzun ömür bilimidir, tıp sisteminden daha kapsamlıdır, doğa ile uyumlu yaşama sanatıdır. Ayurveda’ya göre hastalıklar 6 aşamada oluşur. İlk 3 aşama evde kendi kendimize uygulayabileceğimiz koruyucu / önleyici adımları içerir. Günlük rutinler, yaşam tarzı alışkanlıklarında değişiklikler, beslenme, egzersiz, nefes ve meditasyon çalışmaları vb
Ayurveda’nın bilinebilen geçmişi 5 bin yıl öncesine VEDA’lara dayanır. İlk yazılı kaynakları da günümüzden 1200 yıl önce 3 büyük Ayurvedik kitapta (Brihat Treya) toplanmıştır.
Ayurveda (sağlık ve yaşam için), faydalı ve zararlı şeyleri; mutluluk ve mutsuzluk hallerini, yaşam için iyi ve kötü olan şeyleri, yaşamın ölçümünü (uzunluğu) ve yaşamın kendisini anlatan bilimdir.
Ayurveda, “Kendine Şifa” bilimidir. Beden ve akıldaki hastalıklardan bizi korumayı amaçlar, bütünselliğin tekrar kazanılmasına hizmet eder.
Ayurveda;
Eğitim İçeriği:
Her hafta Ayurveda’nın temelleri, ayurvedik yaşamın günlük rutinleri ve ayurvedik beslenmenin içeriği ile tanışacak ve uygulayacaksınız.