Karahindiba ve Kakule Çayı

 

Sizlere Mayıs için harika bir tarifle geldim, Karahindiba ve Kakule Çayı. Bedeni arındıran, temizleyen bu ikilinin faydalarına gelin beraber bakalım.

Bahçeden yeni çıkmış karahindiba çayı; güneş ışığını fincanda içmek gibidir.

Hazırlanışı ise çok kolay. Bahçenizden topladığınız ya da pazardan aldığınız 3-4 adet karahindiba yaprağı ve bir miktar kakuleyi kaynamış suda 2-3 dakika kadar bekletin. İsteğe bağlı olarak lezzet için nane yaprakları ekleyebilir, karahindiba çiçekleriyle süsleyebilirsiniz.

Bahçede baş belası olarak görülen karahindiba, aslında yılın bu zamanında çiçek açarak vücudunuzu arındırır ve temizler. Üstelik bu basit çayı hazırlamak, bahçeden birkaç yabani ot toplayıp bir bardak suyu kaynatmak kadar kolaydır.

İlkbaharda vücudumuz karahindiba da dahil olmak üzere acı veya ekşi olan her şeyden büyük ölçüde faydalanır. Bu güneş deposu ottan elde edilen çay, safra salgılayarak karaciğeri temizleyen kolagog görevi görür. Safra yağlı olduğundan ve kolesterol metabolizmasının birincil yolu olduğundan, safranın salınması kandaki trigliserit düzeylerini de azaltabilir.

Karahindiba ısıyı temizler ancak bazen mideyi soğuk ve ağır hissettirir. Kakule burada devreye girer ve çayınıza sıcaklık, hafiflik ve damağı tazeleyen hoş, iştah açıcı bir aroma katarak karahindibaya mükemmel eşlik eder. Kakulenin aromatik özellikleri solunum yollarındaki mukusu temizler ve akciğerlere giden dolaşımı iyileştirir. Aynı mukus yok edici özellikler midedeki durgunluğu giderir.

Faydaları Nelerdir?

Sindirim:                                  Peristalsis’i uyarır, Sindirim, Karminatif

Temizleme ve Detoks:          Toksinleri Yakar

Enerji Canlılığı:                       Enerjiyi Uyarır

Solunum Sağlığı:                    Balgam söktürücü

Böbrek ve İdrar:                      İdrar söktürücü, böbrekleri tahriş eder

Diğer:                                        Detoksifikasyon maddesi

Bileşenler:                                A Vitamini, C Vitamini, Potasyum, İnositol (İnositol, insan vücudunda doğal olarak glikozdan üretilen bir alkol şekeridir. Lipotropiktir karaciğerde yağ metabolizmasına yardımcı olur).

Bir yanıt yazın

error: Content is protected !!
×